Kryds og bolle – husk at lege – men hvordan er reglerne lige?

Min smukke kone Paprika og jeg er ved at få bygget en tilbygning til vores hus, så vi får plads til overnattende kursister på hypnoseuddannelse og retreats.
Vores håndværkere var nået så langt, så de havde lavet vægge og lagt tag på. Forberedelserne til at sætte beklædningsbrædder på var så blandt andet at lave et gitter af lægter, som de skulle monteres på.
Jeg tænkte straks: Det er jo kryds-og-bolle bræt i kæmpestørrelse.
Paprika og jeg går så ud en weekend og spiller kryds-og-bolle.
Paprika starter og jeg fortsætter. OK, vi sætter vores krydser og vores boller og da vores spil tydeligvis er uafgjort, spørger Paprika: ”Hvordan sletter vi vores træk?”
”Hvad mener du?” spørger jeg. ”Ja, for når man spiller kryds-og-bolle, så hvis der er uafgjort må man gå et træk tilbage og flytte sin brik?” siger min kone.
”What?” siger jeg. ”Så starter man da bare et nyt spil på en et nyt bræt. Der er jo masser af plads til at lave nye bræt her på væggen.”
OK, der er åbenbart andre måder at spille kryds-og-bolle på end den måde, som jeg kender fra de jeg var barn.
Jeg har lært at lave kryds-og-bolle på papir, hvor man ikke kan flytte sine kryds og sine boller. Når felterne var fyldt op, eller hverken den ene eller den anden kunne vinde, så var det uafgjort og nyt spil.
Paprika er vant til at spille kryds-og-bolle med brikker, tilsyneladende kun 3 af hver brik. Når man har sat de 3 brikker og hvis ingen har vundet må man FLYTTE sin brik et nyt sted hen på den efterfølgende tur.
Lidt sjovt at der åbenbart er flere forskellige måder at spille et så enkelt spil.
Jeg havde i hvert fald ALDRIG tænkt at man må FLYTTE sine brikker – jo også umuligt hvis man har tegnet på et stykke papir, altså både bræt samt krydser og boller.
Tilsvarende havde Paprika aldrig tænkt, at det BARE kunne blive uafgjort – WHAT ?!? Så spiller man jo -naturligvis – videre.
Nå, men en opfordring til at huske at lege i disse tider, som så blev til en lektion i, at der er mange måder at gøre tingene på. Det der er indlysende korrekt og logisk for den ene er det ABSOLUT ikke for en anden, for eksempel mine og Paprikas kryds-og-bolle regler.
Samtidig er det jo lidt sjovt at vores kryds-og-bolle nu er for evigt gemt – allerede nu – bag de brædder, som Paprika og jeg – samt en håndfuld andre gode venner og familie – har været med til at male i vores ansigts fodsved, som man kunne sige.
Så bag det enkle (de lodrette, sorte yderbrædder) ydre skjuler der sig en lille leg med indbygget forskellighed – lidt sjovt, ikke sandt?
Knus og kram, Alex