Hypnoterapeut, massør og leder af hypnoterapeutuddannelse

Jeg er uddannet kemiingeniør og har det sidste årti undervist på HF/gymnasieniveau samtidig med at have uddannet mig indenfor hypnose, hypnoterapi, NLP, samtaleterapi, og healingmassage.

Hvem er jeg?

Jeg har gennemgået en stor personlig udvikling igennem hele den perioden, hvor jeg har uddannet mig indenfor alternativ behandling. Jeg har gennem træning, men også gennem en del ubehagelige og hårde oplevelser oplevet en personlig udvikling, hvor jeg oplever at være mere og mere mig selv.

Når jeg siger ”mig selv” mener jeg, at jeg bedre mærker mig selv og mine følelser. Jeg er undervejs blevet bedre til at udtrykke mig og tage fat i og arbejde med de af mine mønstre, der ikke fungerer så godt længere – i forhold til hvordan jeg ønsker mit liv og min adfærd skal være. Indrømmet – det har været en lang, og også ind imellem hård og besværlig vej. Til gengæld er jeg klar til at møde dig med fuld empati og forståelse for, at det kan være – og tit er – en længere og mere besværlig proces at ændre sine mønstre, end man først tror.

Et emne, som jeg har set på under min egen personlige udvikling, er blandt andet sorg og magtesløshed i forbindelse med min skilsmisse i 2003, som skete på min daværende kones initiativ. Det har taget mange lange samtaler, dybe og ubehagelige følelser og meget terapi at kunne ende med at sige – og have det OK med at sige – at min ex-kone gjorde det så godt, hun kunne og at jeg gjorde det så godt, jeg kunne. Det har ikke været min ex-kones plan at gøre livet ubærligt hårdt og ubehageligt for mig, eller omvendt, selvom det måske føltes sådan på det tidspunkt. Altså, det føltes urimeligt, frygteligt, hårdt og sindssygt ubehageligt for mig i situationen dengang. Men nu er jeg der, hvor jeg tænker og mærker, at vi begge gjorde det så godt vi kunne – med den viden, som vi havde dengang.

Jeg er den ældste af to brødre, opvokset i en lille kernefamilie, hvor min mor gik hjemme og passede min lillebror og mig, mens min far var på arbejde. Min far arbejdede en hel del, også i udlandet, hvorfor jeg boede 3 år i Haag i Holland og 5 år i Hamborg i Tyskland mens jeg var barn/ung. Vi havde det godt, også økonomisk. Til gengæld var det meget vigtigt at vi gjorde det godt, for eksempel i skolen. Jeg har altid klaret mig godt i skolen og faktisk også syntes at alle fag, måske på nær lige billedkunst, var sjove og spændende. Så når jeg fik gode karakterer – som jeg jo fik, blandt andet fordi jeg syntes at det var spændende – så fik jeg også ros og anerkendelse.

Dengang var det fint, men senere har jeg tænkt/mærket/reflekteret over, at jeg jo aldrig rigtigt fik ros, kram, opmærksomhed fra mine forældre fordi at jeg ”var den som jeg var” men i meget højere grad fordi jeg ”gjorde det rigtige”. Jeg ved, at jeg senere i mit liv som voksen har higet meget efter at blive mødt og rummet ”som den jeg er”, givetvis på grund af ovenstående. Det er også noget, der til dels har givet mig mindre hensigtsmæssige mønstre i mine parforhold, som jeg også har brugt meget tid på at opdage, mærke, bearbejde og ændre. Det har taget rigtigt meget opmærksomhed, tid, energi, og kostet ”blod, sved og tårer” – det passer faktisk meget godt!

Hvordan kan jeg hjælpe dig?

Undervejs har jeg så også lært, at en af de mest effektive måder at få hul på problemer med mønstre, der gentager sig, er at benytte hypnose i form af hypnoterapi. De senere år har jeg haft fokus på at finpudse og forbedre de teknikker, som jeg allerede kendte, så du hurtigere og bedre kan komme ind i og få indarbejdet dine nye mønstre til at blive en ny og forbedret god vane, som bliver en helt naturlig ting for dig at følge.

Det allervigtigste i forhold til alle former for terapi, også hypnose, er dog, at du i virkeligheden allerede på forhånd har besluttet dig for at ændre dit mønster. Hypnosen er så en fænomenal støtte i denne henseende, også til at fjerne en stor del af din automat-”trang”. Men for at det virker kræver det din egen beslutsomhed, også i forhold til at opbygge et nyt og forbedret mønster.

Så din personlige beslutning er det vigtigste. Dernæst kommer hypnosen som et meget kraftfuldt værktøj til at hjælpe og understøtte dig i den beslutning. Hypnosen gør, at du som hovedregel undgår at skulle ”køre det hele igennem” kun på din egen private viljestyrke. Det er rigtigt godt med viljestyrke men det er svært at ændre mønstre udelukkende på viljestyrke. Det er her hvor hypnosen gør, at du kan ”klare” dig med en lidt mindre mængde viljestyrke, hvilket øger sandsynligheden for succes ret markant.

Vælger du selv at uddanne dig til enten hypnotisør eller hypnoterapeut får du gavn af mine evner til undervisning udover mine evner indenfor hypnose, empati, skabe gode relationer, og være medskaber og en god gensidig kommunikation.

Der er stor fokus på øvelse og træning da det er min erfaring, at jo mere øvelse og træning, jo bedre rustet, trænet og sikker er du den dag du går ud og behandler din egne klienter.

 

Uddannelser & kurser
 • 2018:   Certificeret Instruktør i NGH Pain Management
 • 2017:   Certificeret Instruktør i hypnoterapi NGH
 • 2016:   Healingmassør og samtaleterapeut, Kilden
 • 2008:   Hypnoterapeut uddannet ved Strachotta Strategies
 • 2005:   Firewalking Instruktør, FIRE
 • 2004:   NLP Practitioner & Coach, Pete Andersen
 • 2002:   Fremlæggelse og argumentation, Rommedahl Kommunikation
 • 2001:   Forhandlingsteknik, Rommedahl kommunikation
 • 1994:   Interkulturel kommunikation, FLS
 • 1990:   Uddannet kemiingeniør fra DTU
Job
 • 2010: Undervisning i gymnasier/HF
 • 2008 – 2010: Undervisning i privatskole
 • 2003 – 2010: Diverse ingeniørjobs
 • 1990 – 2003: Salgs- og opstartsingeniør hos FLS & Co A/S
Kontakt Alex