Interessante overvejelser omkring min mors hukommelse

Krystalhjerter

Min (demente) mor med den dårlige hukommelse kan ikke huske at min lillebror Claus var ved at dø sidste år af nogle hjerteproblemer men kan godt huske, at hun skal købe Whisky hvis hun løber tør. Viden om at Claus var ved at dø, som umiddelbart virker følelsesmæssigt (og praktisk) meget stærkt og vigtigt, hvorimod lidt hyggewhisky til at drikke hver aften virker mere som om det er i den (ikke helt men alligevel) lidt ligegyldige selv-forkælelses afdeling, måske lidt mere “nice-to have” end “must-have”.

Mærkeligt! Det var min umiddelbare reaktion – og sikkert også de fleste andres. Men så kom jeg i tanke om min hypnose. I næsten alle former for hypnoseterapi indgår at man skal fortælle sig selv nogle sætninger hver dag. Louise Hay lavede noget tilsvarende og kaldte dem for affirmationer. I hypnose er der nogle få regler, som affirmationer ikke nødvendigvis overholder, men i store træk er det ting, man fortæller sig selv for at holde fast i et nyt mønster eller en ny måde at gør bestemte ting på. Grunden til, at man skal sige dem til sig selv hver dag, er at ens ubevidste styrer det meste af ens handlinger og ikke er så “kvikt”. SÅ hvis man ikke gentager de her sætninger, kaldet suggestioner (“forslag”) hver dag så ender de ikke som automat-reaktioner. MEN hvis man går hver dag og fortæller sig selv de samme ting, så ender man med at “kunne” dem, helt per automatik.

Så min mor har nogle få gange hørt og min lillebrors “nær-døds oplevelse” og fået et chok hver gang, men hun har måske hørt beskeden “Claus var ved at dø” måske 5-10 gange.

Min mors Whisky er jo derimod et lille ritual, som min mor foretager hver aften, hvor hun hælder 1 dl Whisky op i sit glas og fylder lidt vand i og så nyder hun sit glas Whisky. “Jeg drikker mit glas Whisky” er er sætning, som min mor givetvis siger til selv selv hver dag. Måske min mor endda siger i løbet af eftermiddagen fortæller sig selv ting i stil med “det bliver godt med et glas Whisky” og “jeg har fortjent et glas Whisky”. På trods af tiltagende demens holder min mor fast i dette ritual med en form for selvhypnose  – 100 % sikkert uden at vide, at det er det, som hun gør.

Så hvis man gør et ritual til en daglig vane og enten højt eller inde i sig selv siger bestemte sætninger til sig selv kan man holde fast i bestemte ord, ritualer eller vaner.

Jeg starter et hold fra onsdag den 02.okt 2019 med emnet “Omprogrammér din vægt- tab dig FØR Juleferien!”  hvor jeg benytter teknikker lært på hypnosekonferencen i Marlborough, USA i august i år, til at lave 7 hypnose-sessioner på 8-9 uger. Jeg har testet konceptet på mig selv i omkring 6 uger og jeg har tabt 4 kg. Så det virker! OG når man har kørt systemet i de 8-9 uger har man jo faktisk optrænet nye vaner, som er MEGET nemmere at vedligeholde end mange “hårde” kure. Plus du vil have bevist overfor dig selv, at det virker. What’s not to like … ?

Hold øje med min facebook side Langfreds Coaching og Hypnose eller Langfredogdyrup eller langfredogpihfret.dk for mere info.

Det bliver et hold med et begrænset antal pladser og det foregår hjemme hos mig på Sydfyn, nær Ulbølle, onsdage 19-20:30 fra 02. okt og frem. Mere info følger …