Yoga – at samarbejde med kroppen og følelserne…

Yogaen kom på en måde ind ad bagdøren for mig…, der var et speciale på min uddannelse til healingsmassør, som om handlede yoga.

Det hoppede jeg så på…, men tænkte egentlig ikke at det lige var noget JEG skulle bruge….

Der blev jeg klogere, det ender med at jeg bliver yoga instruktør i flere år, i gymnastikforeningen OG jeg tager yderligere et par kurser hen ad vejen.

Som sagt jeg var der i flere år, og jeg holdt virkelig meget af det, og de skønne mennesker der havde tillid til at jeg kunne guide dem, mennesker som valgte at komme igen, år efter år, og som gav udtryk for hvor meget de holdt af det, og hvor meget det hjalp dem hver især…

Jeg er meget taknemmelig for den periode, og for den læring det gav mig.

Jeg opdagede også ret hurtigt, at dem som kom…., var en del mere smidige, ved sæsonens afslutning, og det til trods for at de sjældent, eller slet ikke lavede øvelser i hverdagen, ud over dem de lavede med mig, 1 gang om ugen …… waaauuu

Hvad kan det så ikke gøre, hvis vi bare var lidt mere ihærdige, eller måske lavede, bare 3 øvelser hver morgen?

Uanset hvad jeg laver af terapi, eller underviser i…, så er der næsten altid en yoga øvelse, eller 2 med…….

Fordi…, det lige giver en pause, en pause for alle tankerne, og et FOKUS på kroppen, KROPPEN som vi bare er så gode til at overhøre…., og faktisk er kroppen jo vores bolig, og kroppen er jo på arbejde hele dagen, uanset hvad du laver, så bruger du jo din smukke krop…..

Men vi tænker – at vi skal tænke os til det hele…, der er bare det…, at det kan vi alligevel aldrig helt…

Så hvorfor så ikke samarbejde med kroppen og følelserne…, mærk efter hvad der er brug for.., uanset det er en pause, en gåtur i den skønne natur, for at ”pause” hjernen, og trække vejret heeelt ned i maven, og rense hele systemet – på den måde – det er SÅ godt, du kan ende med at blive afhængig af det.

Så yogaen er mange ting, i min verden, og jeg vil elske at dele det med dig, uanset det er i en behandling, på et yogahold eller på et retreat.

 

 

Hvad er Yoga?

Se denne korte video, hvor Anette fortæller om Yoga.
Videoen varer 2:17 minutter.

Kontakt Anette